Behandelingen
- Home
- Informatiepagina's
- Behandelingen
DE BEHANDELING GAAT ALS VOLGT;
Het eerste consult duurt ongeveer 90 minuten en bestaat uit uitvoering gesprek, waarin behalve naar de klachten ook gevraagd zou worden naar de algehele gezondheid. Het bekijken van de tong en het voelen van de pols horen door altijd bij. Voor de juisheid van het tongbeeld is het beter om voor de behandeling geen koffie of dropjes te eten.Op grond van deze bevindingen wordt de TCM diagnose gesteld en een behandelplan opgesteld. Vervolgens vindt de eerste acupunctuurbehandeling plaats. Op verscillende plaatsen van et lichaam worden kleine, steriele wegwerpnaaldjes geplaatst. Er wordt niet behandeld op het vulvo-gebied!
De vervolgbehandelingen duren circa 60 minuten. Over het algemeen zijn er 5 tot 10 behandelingen nodig. Het ligt eraan of de Lichen in een beginstaduim is of al cronisch geworden. Daarbij
komt dat ieder lichaam uniek is en op zijn eigen wijze reageert. De behandeling is een terapie waarbij de eerste 4 weken 1x per week behandeld wordt. Daarna wordt bekeken of een meer tijd tussen de behandelingen mogelijk is ( 2 weken of langer)
Kom nooit met een lege maag naar de acupunctuurbehandeling.
Gua Sha
Bij guasha wordt de huid eerst gemasserd met een speciale olie, waarna er met een speciale Gua Sha-steen over de huid bewogen wordt. Dit leidt, net als bij cupping, tot een betere doorbloeding van het onderliggende gebied. Daarom wordt het vaak gebruikt bij spierklachten Ook na een Gua Sha-behandeling moet u het behandelde gebied goed bedekt houden, rust nemen en die dag liever niet in bad of oncer de douche gaan. Wordt inzet als ondersteuning bij de acupunctuur behandeling.
Cupping
Cupping is een aanvullende behandeltechniek op acupunctuur. Door een vlammetje in de cup ( glazen bolletje) te houden wordt zuurstof weggehaald en er ontstaat een vacuüm. Het bolletje wordt op de huid geplaatst en de huid wordt in het glazen bolletje gezogen. Deze techniek wordt toegepast bij o.m. reumatische aandoeningen, algemene pijnklachten, tremors en astma. Wordt inzet als ondersteuning bij de acupunctuur behandeling.
Cupping (Hijama)
Hijama (cupping) is afgeleid van de oosterse geneeswijze en betekent 'zuigen'.Tijdens een behandeling worden er cups op de huid geplaats, waarna deze vacuum gezogen worden middels een pompje. Na een paar minuten worden de cups verwijderd en worden er kleine krasje op de huid gemaakt. Vervolgens worden de cups teruggeplaatst en wordt er beetje bloed uit het lichaam gezogen. Met het terugplaatsen van de cups op de meridianen, worden deze ontdaan van stagnatie. Dat resulteert in een betere doorbloeding en het verhelpen van de klachten. Verder zorgt Hijama ervoor dat de toxische stoffen en dode bloedcellen uit het lichaam verwijderd worden. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het lichaam kan zich erna beter blijven ontgiften. Wordt inzet a;s ondersteuning bij de acupunctuur behandeling.
Dornmethode
Dit is een vriendelijke en zachte wervel- en gewrichtenbehandeling die gebruikt kan worden bij problemen die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dornmethode vindt zijn oorsprong in Duitsland waar het al heel lang een bewezen en zeer veel toegepaste behandelwijze is. De client beweegt zelf arm/hoofd tijdens de correctie. Hierdoor is deze behandeling een stuk zachter dan andere manuale behandelvormen. Pijnklachten zullen vaak direct verminderen en ook is er over het algemeen meer beweging voelbaar in het bekken tijdens het bukken. Daarnaast krijgt u een eenvoudige oefening mee naar huis om te voorkomen dat het beenlengteverschil weer terugkomt. Met de Dornmethode is het mogelijk veel nek-, schouder- en rugproblemen te verhelpen met een relatief eenvoudige behandeling. Wordt inzet als ondersteuning bij de acupunctuur behandeling.
Wanneer Dorn?
Gewrichtenklachten, schoudersklachten, kifose, beenlengteverschil, bekkenscheefstand, lage rugpijnen, nekklachten, hoofdpijn, scoliose, darmklachten, CVS, fibromyalie.
Contra indicatie
Acute hernia, botkanker, acute migraine, acute onstekingen, verlamingsverschijselen